Губернаторът свика среща за въздуха

Мисия

28-09-2016, 10:49

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кметът на Русе Пламен Стоилов сезира прокуратурата за замърсяването на въздуха

Ще се сформира работна група

По инициатива на  Стефко Бурджиев, областен управител  Русе, и след  получаване на писмо от МОСВ, вчера се  проведе работна среща, в която взеха участие представители на РДПБЗН, ГДИДТН, ОДМВР, РИОСВ, Община Русе, ДИТ и РЗИ- Русе. Домакин на срещата бе Областна управа.

На работната среща присъстващите се запознаха с извършените към момента действия по установяване на източника на замърсяване на атмосферния въздух в района гр. Русе.

Обсъдени  бяха мнения за  ефективността на настоящите действия и  възможностите за осигуряване на допълнителна специфична измервателна апаратура, съобщават от Областна управа. Решено е да се сформира нарочна работна група. В нея ще бъдат включени представители на институции с възможности за установяване на източника на замърсяване. В заповед на губернатора  ще бъдат определени точно задачите на  групата, а за резултатите от проверката ще бъде изготвен протокол със съответните предложения за последващи действия както на институциите, така и на службите за бързо реагиране, уточняват от Областна администрация. Периодично ще  се предоставя информация на гражданите за резултатите от направените измервания в района на „Монтюпе“  ЕООД и на предприятията, потенциални източници на замърсяване на околната.  



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов