В Ценово се разбраха от раз секционните избирателни комисии

Новините

27-09-2016, 14:06

Снимка:

Пресцентър Община Ценово

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ръководството на Северен централен район заседава утре в Русе

Единствено в Ценово ще се обособят две секции, а в останалите места ще са по една

За по-малко от час и половина приключиха консултациите за сформиране на секционните избирателни комисии в община Ценово за предстоящия президентски вот и референдум. В заседателната зала на Общинския съвет се събраха представители на парламентарно представените политически сили. Те предоставиха комплект от необходимите документи, удостоверяващи легитимността на упълномощените лица. Старт на консултациите даде кметът на община Ценово д-р Петър Петров. Секретарят на общинската администрация Мария Найденова разясни методиката за провеждането на предстоящите избори.

На територията на община Ценово за предстоящия вот ще бъдат сформирани десет секции.  Единствено в Ценово ще се обособят две секции за гласуване, а в останалите населени места ще са по една. В пет от тях членовете ще са по девет души, а в другата половина – по седем. Общо в секционните избирателни комисии ще бъдат ангажирани 80 души. Най-осезателно е присъствието на ПП ГЕРБ, следвана от БСП – лява България и ДПС.

Представителите на политическите сили повдигнаха въпроса за сформирането на подвижна секция, защото в населените места на общината има много възрастни и трудноподвижни хора, които ще искат да упражнят правото си глас. Според указанията на ЦИК дали ще има допълнителна мобилна секция зависи от депозираните заявления в общинската администрация, които трябва да се подадат в срок до 22 октомври.

Участниците в консултациите подписаха протокол за разпределението на ръководните места и членовете  в секционните комисии без никакви възражения.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов