Ръководството на Северен централен район заседава утре в Русе

Мисия

27-09-2016, 13:53

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Снощи Русе върна блясъка си на „малката Виена“

Ще обсъждат и изпълнението на Националната програма по енергийна ефективност за многофамилни жилищни сгради

Тридесет и първото заседание на Регионалния съвет за развитие на Северен централен район ще се проведе на 28 и 29 септември в Хотелски комплекс „Рай“ с начало 14 ч.

Областният управител доц. д-р Стефко Бурджиев е председател на Съвета за второто полугодие на 2016 г. Председателството се приема на ротационен принцип през шест месеца от областните управители на областите Велико Търново, Габрово, Разград, Русе  и Силистра.

В дневния ред на предстоящото заседание са включени актуални теми с регионално значение: изпълнението  на Националната програма по енергийна ефективност за многофамилни жилищни сгради, състояние на пътната инфраструктура, развитие на висшите учебни заведения и интегрирани проекти за водния цикъл.

Ще бъде представен проект на Наредба за условията, реда и сроковете за изготвяне, съгласуване, приемане, актуализиране и изпълнение на концепцията и схемите за пространствено развитие по чл. 7б-7г от Закона за регионалното развитие.

В края на двудневното заседание е предвидено посещение на обекти с културно-историческо значение за област Русе.По регламент Регионалният съвет за развитие на Северен централен район ще проведе до края на годината поне още едно заседание, когато председателството ще бъде предадено на Област Разград.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов