Приключи българо- румънското пожарникарско учение

Новините

21-09-2016, 11:37

Снимка:

Пресцентър Областна управа

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

За първи път в Русе - квалификационен курс по професията „Асистент на лекаря по денталната медицина”

Спасителите строиха временни лагери и правиха оперативна защита при наводнения с водолази

Вчера, на територията на община Сливо поле, се проведе пожаро-тактическо учение „Дунав 2016“ на сектор „Специализирани оперативни дейности“ към Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Русе. Целта на обучението беше подготовка състава на ГДПБЗН – МВР за работа с доставена специализирана инженерна и пожарна техника. Със сили и средства се включиха РДПБЗН – Русе, РДПБЗН – Велико Търново, Окръжния инспекторат за извънредни ситуации „Влашка“ – Гюргево и представители на БЧК.

Пожаро-тактическото учение се организира от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Русе, съгласно план на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – МВР.

Събитието посетиха Валентин Колев,  заместник областен управител на област Русе, Валентин Атанасов, кмет на община Сливо поле,  Теодор Атанасов, директор на ОДМВР – Русе, Николай Николов, директор на ГДПБЗН, старши комисар Красимир Шотаров,  директор на дирекция „Оперативни дейности” при ГДПБЗН-МВР, директори на РДПБЗН на Русе, Варна, Шумен, Велико Търново, Добрич, София, Благоевград, както и представители от Румъния.

В района на Сливо поле  гостите наблюдаваха действията по изграждане на временно селище – палатков тип, а в района на с. Ряхово се проведоха подготвителни действия по осъществяване на оперативна защита при наводнения. Бяха демонстрирани и действия на водолазния екип от Гюргево по спасяване на давещ се „спонтанен доброволец“ и действия по „надграждане“ на дигата от служители на пожарната и доброволци, както и съвместните действия между служители на пожарната, доброволци и водолазния екип от Гюргево по „тампониране“ на пробива в дигата.

След приключване на учението се направи разбор и беше дадена висока оценка на действията на участниците. Отбелязано бе, че са постигнати поставените цели  и добра съвместимост между отделните институции.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов