За първи път в Русе - квалификационен курс по професията „Асистент на лекаря по денталната медицина”

Новините

21-09-2016, 08:00

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Споразумение за сътрудничество между РУ“Анг. Кънчев“ и Русенска митрополия

Обучението е със срок от 9 месеца

Поради изключителния интерес към практикуването на професията дентален асиситент ЦПО „Хипократ” предлага на всички желаещи да придобият нова професионална квалификация в сферата на здравеопазването. 

Изискванията за кандидатите са да имат завършено средно образование и медицинско удостоверение, че са физически и психически здрави, за да упражняват професията „Асистент на лекаря по денталната медицина”, както и да имат силно желание за нови знания и реализация като професионалисти в своята област. 

Квалификационният курс е със срок от 9 месеца, а формата на обучение се запазва в съботно-неделен курс от 9-19 часа. Обучението в Русе започва на 22 октомври 2016 г. 

Курсистите ще се обучават на правна нормативна база, комуникация, компютърни технологии, английски, хигиенни норми, здравни грижи, икономически дисциплини и др. 

Целите на обучението са завършилите да могат да прилагат професионално получените знания и да ги използват на практика при работата им в различни здравни и дентални центрове, заведения и кабинети като подпомагат административните дейности, предоставят различна обучителна информация на пациентите, съдействат за ефективността на извършваните манипулации, подготвят пациента за лечението, стерилизират инструменти и др. 

Завършеното професионално обучение, с придобиване на трета степен на професионална квалификация се удостоверява със свидетелство за професионална квалификация след положен държавен изпит по теория и практика. Обучавани, които не са положили държавните изпити за придобиване на степен на професионална квалификация, ще получат удостоверение за професионално обучение.

 

ЦПО Хипократ обучава по индивидуална програма работещи в дентални кабинети за придобиване на лицензирана правоспособност.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов