Центърът за кариерно развитие работи по важен европроект

Мисия

19-09-2016, 16:36

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Старейшините в Русе с декларация за мръсния въздух

Структурата се включва и в Европейска нощ на учените

През новата учебна година Центърът за кариерно ориентиране към Регионално управление на образованието - Русе продължава дейността си. Екипът от кариерни консултанти съдействат на учениците да вземат добри и информирани решения по отношение на професионалния и личния си избор, на родителите да подкрепят децата си в този избор и на педагозите да подпомагат учениците по проблемите на кариерното ориентиране. Центърът работи по проект BG05M20P001-2.001-0001 “Система за кариерно ориентиране в училищното образование“, изпълняван от Министерството на образованието и науката, с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.

ЦКО – Русе подготвя участието си в Европейска нощ на учените - събитие, което се провежда на 30 септември едновременно в повече от 200 града в цяла Европа. Целта на инициативата  е да представи научните постижения на достъпен език, да демонстрира ползите от научната дейност и да помогне преодоляването на негативните стереотипи за учените, като ги представи като достъпни, творчески, загрижени и подкрепящи обществото личности. Програмата ще включва събития, насочени към млада публика, родители, учители, заинтересовани граждани. Темите на многобройните лекции, презентации и демонстрации варират от здравословно хранене, ДНК редакция и модификация до виртуална реалност, професии на бъдещето, архитекти на град на бъдещето, дигитализация на визуални документи, как да четем римски монети, змиите – красивите непознати и още много други. 

Събитията ще се проведат в сградите на Регионален исторически музей, Регионална библиотека „Любен Каравелов“, а демонстрациите - в градинката на пл. „Княз Александър Батенберг“. 

Координатор на събитието в гр. Русе е Русенска Tърговско-индустриална камара в партньорство с Регионален исторически музей, Регионална библиотека „Любен Каравелов“, Русенски университет „Ангел Кънчев“ и Център за кариерно ориентиране към РУО - Русе.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов