„Слънцата“ на Русе – призьори в “SOFIA GRAND PRIX” 2016

Мисия

19-09-2016, 16:09

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

„Булстрад Арена“ в Русе е първата огледана зала за световното по волейбол

Кристина Баракова с „Повей, ветре” показа най- добро изпълнение на българска песен

Солисти от Детска вокална група „Слънце“ към Общински детски център за култура и изкуство с ръководител Наталия Константинова завоюваха призови места в Международния конкурс “SOFIA GRAND PRIX” 2016, който се проведе от 15 до 18 септември в София. На сцената се представиха едни от най-талантливите деца на България, Русия, Молдова, Украйна, Сърбия, Румъния и др.

В първа възрастова група, 8-годишната Кристина Баракова спечели второ място и сребърен медал, а с изпълнението си на песента „Повей, ветре” на Паша Христова получи диплом и отличие с приза за „Най-добро изпълнение на българска песен”, както и покана за участие в престижен международен конкурс в Италия, за който таксите ще бъдат поети изцяло от организаторите на конкурса. В същата възрастова група, Полина Георгиева (8 г.) завоюва трето място и бронзов медал. При по-големите, 12-годишната Анна Друмева бе отличена с първо място и златен медал и бе поканена да пее на сцената на Гала концерта по време на тържествената церемония по връчване на наградите. Членовете на журито бяха от Молдова, Италия, Русия, Сърбия и България.

Участниците в конкурса „SOFIA GRAND PRIX“ 2016 бяха предварително селектирани, като задължителното условие беше да са носители на призови награди от международни конкурси. И трите талантливи деца от Детска вокална група „Слънце“ получиха правото да участват, след като спечелиха награди Гран При и първи места на международни конкурси в Румъния и Италия през 2016 г.

Даво Гарсия - Мексико
Велина Спасова - София
Росен Димитров - София
Валерия Бозукова - Пловдив
Маноел Манолов - Варна
Драгомир Балински - Плевен
Филип Петров - Габрово
Мария Аврамова - Бургас
Юлия Маринова - Русе
Даниела Данева - Русе

 Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)