„Булстрад Арена“ в Русе е първата огледана зала за световното по волейбол

Мисия

19-09-2016, 15:59

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Старейшините в Русе с декларация за мръсния въздух

Президентът на федерацията по волейбол Данчо Лазаров е впечатлен

Днес, в кабинета на кмета на Община Русе се състоя среща по повод планирането на Световно първенство по волейбол в „Булстрад Арена“ през 2018 година. На срещата присъстваха кметът Пламен Стоилов, инвеститорът на „Булстрад Арена“ Пламен Бобоков, мениджърите на мултифунционалната зала Борислав Велков и Иван Драндийски, президентът на федерацията по волейбол - инж. Данчо Лазаров, вицепрезидентът на волейболната федерация - Любомир Ганев, един от най-успелите български волейболисти Владимир Николов и директорът на дирекция „Обществен ред и сигурност“ Спасимир Димитров.

Световното първенство по волейбол ще се организира в България и Италия през септември 2018 година, като 3 града ще бъдат домакини от българска страна за неговото провеждане. Кметът на Община Русе сподели на срещата, че застава плътно зад идеята Световното по волейбол да се организира в Русе, да се мотивират по този начин още деца и подрастващи да спортуват. „Това е уникална възможност за промотиране на града ни. Русе е жаден за високи спортни изяви“, добави  Бобоков.  Мениджърите на залата увериха членовете на организационния комитет по волейбол, че екипът на залата е подготвен за първенството и може да разчитат на тях изцяло за бъдещата организация.  Президентът на федерацията по волейбол инж. Данчо Лазаров сподели, че е впечатлен от откриването на „Булстрад Арена“. След срещата той разгледа мултифункционалната зала в присъствието на Владо Николов, Любо Ганев и мениджърите на залата. „Булстрад Арена“ бе оценена на изключително високо ниво, готово да посрещне световния форум. От откриването до сега са извършени много надграждащи промени, а мениджмънтът на залата е успял да създаде професионален екип.

Утре (20.09.2016г.), от 19 часа, в Голямата тренировъчна зала на мултифукционалната зала „Булстрад Арена“, женският национален отбор по волейбол на България ще изиграе демонстрационна тренировка, на която всички граждани на Русе могат да присъстват безплатно и да си вземат автографи от волейболистките.

В края на срещата Борислав Велков и Иван Драндийски споделиха още една новина, че откриването на музея на спорта в залата ще се състои на 18 октомври, което е част от социалната политика на „Булстрад Арена“.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)