Йогата и акробатиката като начин на живот показаха в Русе

Мисия

19-09-2016, 13:40

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Старейшините в Русе с декларация за мръсния въздух

Събитието cе реализира в рамките на програма „Русе – Европейски град на спорта 2016“

Комплекс  ''Локомотив''  беше домакин на открит урок на тема „Акробатика и йога“. Инициативата е част от проекта  “Акробатика и здраве“ на акробатичен клуб „Локомотив – Русе“ , който се реализира в рамките на програма  „Русе – Европейски град на спорта 2016“,  с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“.

Урокът започна с лекция на Гергана Моллова, бивша състезателка по спортна акробатика и преподавател по гимнастика и йога. От нея децата и техните родители научиха за връзката между двата вида гимнастически упражнения, която е  възпитаване в отговорност, дисциплина и толерантност. Присъстващите разбраха също и за ползите от йогата, като физическа, умствена и духовна практика.

Събитието продължи с комбинация от упражнения, наречени «Слънчев поздрав», които активират жизнените канали и помагат за подобряването на  енергийния заряд на тялото и духа.  Последваха уроци по акробатика и скачане на батут.

Като за финал акробатите от клуба представиха елементи и серии от изпълненията си, с които са участвали на Републиканското първенство в Благоевград.

 Събитието е третата част от проекта, като изминалите две бяха на тема «Акробатика и хранене» и «Акробатика и салса».  



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)