Районна прокуратура-Русе образува досъдебно производство за въздуха в града

Новините

17-09-2016, 09:31

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кметът на Русе свика работна среща за замърсяването на въздуха в града

То е срещу неизвестен извършител, наказанието е „лишаване от свобода“ от една до пет години и глоба от 5000 до 30 000 лв.

Районна прокуратура-Русе образува досъдебно производство срещу неизвестен извършител за това, че в гр. Русе замърсява или допуска да се замърсят почвата, въздухът, водни течения, басейни, подземни води и др., и с това ги прави опасни за хората или животни и растения или негодни за използването им за културно- битови, здравни, земеделски и други стопански цели – престъпление по чл. 352 ал.1 от НК. За това престъпление се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от една до пет години и глоба от 5000 до 30 000 лв. В хода на проверката бяха изискани всички документи от РИОСВ- Русе за извършените до момента замервания на атмосферния въздух в района на замърсяването и са снети писмени обяснения от длъжностни лица. Разследването ще се проведе в двумесечен срок, а прокуратурата е възложила действията да бъдат извършени от следователи от следствения отдел на Окръжна прокуратура – Русе. 

В хода на разследването ще се разпитват свидетели, ще бъдат проведат огледи на местопроизшествия, ще бъдат извършени необходимите замервания и ще бъдат назначени експертизи.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов