Кметът на Русе Стоилов приветства Борово за празника на града

Мисия

06-09-2016, 14:00

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Депутатите от ГЕРБ поздравиха на Борово за празника на Общината

За мен е изключителна чест и съм щастлив, че имам възможността да видя как Борово се променя, каза той

32 години от обявяването на Борово за град бяха отбелязани тържествено вчера. Събитието беше организирано от Народно читалище „Искра 1898” под патронажа на кмета на общината. Празникът включваше богата програма и присъствие на много официални лица, сред които кметът на Община Борово – Валентин Панайотов, народният представител от ПП ГЕРБ – Пламен Нунев и колегите му Светлана Ангелова и Свилен Иванов, кметът на Община Русе Пламен Стоилов, главният архитект на Русе – Живка Бучуковска, зам.-кметът на Община Русе Даниела Шилкова, кметовете на общините Бяла - Димитър Славов, на Ценово - д-р Петър Петров, на Сливо поле - Валентин Атанасов, зам.-кметът на Две могили - Бисер Йончев., зам.-областните управители Валентин Колев и  Станимир Станчев, председателите на общински съвети: на Русе - Христо Белоев, на Ценово, Сливо поле и Бяла, общински съветници, представители на бизнеса и др.Празникът започна с фолклорна програма на ФТТ „Найден Киров” с ръководител Богдан Донев. Многобройната публика бурно аплодира изпълненията, след което на сцената приветствие отправи кметът Валентин Панайотов. Той не скри вълнението си от празника, припомни историята на града, призова за обединение и съвместни усилия в превръщането на Борово в европейски град с нови амбициозни проекти.  Пламен Нунев поздрави кмета на Борово за инициативността, активната работа за новия облик на града и пожела за все такава многобройна публика и подкрепа. Кметът Пламен Стоилов се обърна към жителите и гостите на града с думите: „За мен е изключителна чест и съм щастлив, че имам възможността да видя как Борово се променя. Предстои още много работа, но със съвместни усилия и с такъв силен екип ще постигнем видими резултати.”  Стоилов пожела на всички здраве, късмет и просперитет.

 В рамките на празника се проведе деветото по ред издание на фолклорния фестивал „От Дунав до Балкана”. Инициативи като кино на открито, футболен турнир, кулинарна изложба, изложба на цветя, детско шоу и конкурс за рисунка бяха включени в празничните дни за Борово, продължили от 2-ри до 5-ти септември.

Програмата завърши с изпълненията на Виктор Калев и Цветелина Добрева, а кулминацията в края на вечерта беше тържествена заря.    

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов