На 9-ти септември се отваря Есенния салон на изкуствата

Мисия

02-09-2016, 12:27

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бизнесът, администрацията и академичната общност обсъждат възможностите пред Русе

30 събития е предвидила Община Русе

Днес, в Заседателна зала на Община Русе се състоя пресконференция, на която беше представена програмата за тазгодишния „Есенен салон на изкуствата и културата“. На нея присъстваха кметът Пламен Стоилов, Иван Григоров - зам.-кмет „Хуманитарни дейности“,а Ирена Петрова – директор дирекция „Култура и образование“,  Мариан Савов – директор на ОП „Русе арт“, Ива Чавдарова – началник отдел „Култура“ в Община Русе, както и Елена Минкова – изпълнителен директор на общинска фондация „Русе – град на свободния дух“.

Пъстрата програма включва над 30 различни събития. От 9-ти септември до края на ноември, русенци и гости на града ще могат да се насладят на различни културни събития, включващи изложби, семинари, спортни маратони, фестивали, концерти, конкурси и др.

Кметът Пламен Стоилов откри пресконференцията с думите: „Чака ни един изключително наситен есенен сезон с културни мероприятия. Радвам се, че ще продължим да поддържаме това високо ниво, което имаме през годините“. Той отбеляза още, че русенци свикнаха да стават свидетели и участници в подобни качествени събития, на които откликват все повече.

Началото на традиционния есенен салон ще постави GREEN ROCK FEST, със специалното участие на екс вокалиста на „Джудас Прийст“ - Тим „Рипър“ Оуенс и Б.Т.Р. В програмата са включени инициативи като екофестивала „Стара хартия за нова книга“; Нощ на учените; „Международен литературен фестивал Русе 2016“ и пренасящия в блясък и красота от далечното минало „Русе, танцувай!“.

В историческия музей са предвидени да се осъществят Изложба на Харалампи Тачев; представяне на романа на Анелия Хохвартер „Пътуване“, както и традиционния „Римски пазар на Сексагинта Приста“. Шест изложби ще бъдат представени в Художествената галерия, а в Доходното здание са предвидени да се осъществят „Национална джаз среща“; „Италианските сопрани InCanto“, изпълнения на балет „Арабеск“ и 20-тото издание на  Международния конкурс „Северно сияние“.

Програмата ще завърши с шестото издание на „София филм фест“, с излъчването на 8 филма, от 25-ти до 27-ми ноември с вход свободен.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов