Бизнесът, администрацията и академичната общност обсъждат възможностите пред Русе

Мисия

02-09-2016, 08:00

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Втори саниран блок в Русе

Организитор е водещият ИТ издател ICT Media, Българската аутсорсинг асоциация (БАА) и Асоциацията на собствениците на бизнес сгради в България (АСБС)

На 16 септември 2016 г. в Русе, зала „Европа”, Доходно здание, ще се проведе дискусия на тема „Конкурентоспособна икономика чрез стимулиране на партньорството между местната власт и бизнеса“. Събитието се организира от водещия ИТ издател ICT Media, Българската аутсорсинг асоциация (БАА) и Асоциацията на собствениците на бизнес сгради в България (АСБС) и се провежда с домакинството на община Русе.

Road Show 2017 г.: „Конкурентоспособна икономика чрез стимулиране на партньорството между местната власт и бизнеса“, започва с пилотен проект в град Русе на 16 септември 2016г., а през 2017г. има амбициите да продължи в градовете Бургас, Варна, Добрич и Велико Търново. Дискусията има за цел да създаде предпоставки за развитие на съответния регион, посредством подобрение на бизнес климата в него. Целта е обсъждане възможностите за взаимодействие между местната власт, местните академични среди и бизнеса за осигуряване на преференциални условия към инвеститорите в конкретните региони, намиране на подходящи местни кадри за нуждите на бизнеса и стимулиране конкурентоспособността на компаниите от индустриалните сегменти чрез аутсорсинг и ИКТ.

На събитието ще присъстват представители на община Русе и по-малките населени места в региона, академично ръководство и декани от Русенски университет „Ангел Кънчев“, директори на гимназии в областта, местният бизнес, изпълнителни директори на големите компании в региона и други. Лектори в дискусията ще бъдат д-р Страхил Карапчански, заместник-кмет „Европейско развитие“, община Русе, чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев, председател на Общински съвет, град Русе, проф.д-р Велизара Пенчева, ректор на Русенски университет „Ангел Кънчев“, Олга Стоичкова, председател на УС на Асоциация на собствениците на бизнес сгради в България, Станимир Николов, член на УС на Българска аутсорсинг асоциация и изпълнителен директор на ЕПАМ Системс България и Верка Петкова, мениджър Офиси и логистични площи, Colliers.

По данни на Българската аутсорсинг асоциация, аутсорсинг секторът в България се развива все по-успешно. Много родни компании са носители на престижни европейски и световни награди, показват проучванията на БАА. От изключително значение са две отличия, които страната ни получи – Европейската награда за аутсорсинг дестинация на годината, с която Европейската аутсорсинг асоциация (ЕOA) удостои България през 2015 г., както и наградата на Националната аутсорсинг асоциация на Великобритания (NOA) за България като аутсорсинг дестинация на годината за 2015 г.

Развитието на инвестиции в бизнес сгради бележи ръст в последните години. Все повече професионални инвеститори се насочват от столицата към развитите областни градове. Това ще даде възможност на компании да намерят подходящи пространства със съответното качество в тези градове и да развият дейност извън София.  Асоциацията на собствениците на бизнес сгради в България работи активно за налагане на високи стандарти в сферата и за това да покаже реалните бизнес ползи от интелигентното инвестиране в сгради. От създаването си през 2013 г. досега в нея членуват над 25 дружества, собственици на бизнес сгради с РЗП над 600 000 кв.м., находящи се в Република България.

Предстоящото събитие в Русе ще акцентира върху положителните възможности, от които регионът би могъл да се възползва за своето развитие. Всеки, който се интересува от темата и иска да се включи в дискусията на 16 септември в Русе, е необходимо да се регистрира и да получи потвърждение. Участието е безплатно, а онлайн регистрацията може да бъде направена на следния адрес: http://goo.gl/xDBNyu



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов