Съдът остави Бисер Петното под гаранция от 1000 лева

Самият той не се яви на четенето на решението му, а защитникът заяви, че му било станало лошо

Русенският Окръжен съд остави мярката гаранция от 1000 лв за Бисер Миланов-Петното. Така на практика магистратите потвърдиха наложеното от Районния съд ограничение на Миланов. Самият той не се яви на четенето на решението му, а защитникът заяви, че му било станало лошо. Решението на по-долната инстанция бе обжалвано от прокуратурата, но дори и окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев не успя да се пребори за по-строга мярка.По-рано пред съда Бисер Петното заяви, че изобщо не е ударил пострадалата Йоана, чиято челюст пострада преди седмица, съобщава "24 часа". Той само я бил дръпнал, а тя се спънала и паднала и така си разбира челюстта, обяви Миланов. Той се оплака и че е безработен, не разполага със средства и затова помоли за намаляване на определената му гаранция от 1000 лв.

 Районна прокуратура –Русе привлече като обвиняем Бисер Миланов за причинена средна телесна повреда в резултат на нанесен побой на 26-годишна жена. С постановление на наблюдаващ прокурор, 47-годишният русенец първоначално бе задържан за 72 часа. Той е привлечен като обвиняем за престъпление по чл 131а, във вр. чл. 129 НК за умишлено причиняване на средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на челюст. като обвинението по-късно бе променено, по непредпазливост. Деянието е било извършено на 12 юни преди обед в Русе. Бисер М. е нанесъл побой на 26- годишната Йоана К. , с която е живеел на семейни начала до края на миналата година.

 Инцидентът станал малко преди обед в автосервиз на ул. Св. „Димитър Басарбовски“ в Русе. Между Миланов и 26-годишната жена избухнал спор, който прераснал в свада, при която Миланов нанесъл жесток удар в лицето на жената. При извършения преглед в УМБАЛ-Русе се оказа, че в резултат на удара е счупена долната челюст отляво и горната челюст отдясно, има един счупен зъб в горната част на ченето и един, който се клати в долната част. На 14 юни Бисер Миланов-Петното бе задържан за побоя с полицейска мярка за 24 часа, срещу него бе образувано бързо производство. Русенският Районен съд обаче го пусна под гаранция срещу 1000 лв, и промени обвинението срещу него, като извършено по непредпазливост.

 Името на Бисер Георгиев Миланов, познат в Русе като Бисер „Петното“, нашумя по време на протестите през 2013 година. Миланов е роден през 1968г. в Русе, и има седем присъди, получени по ефективни дела. Още на 18 години започва криминалната му кариера и тогава получава и първата си присъда – през 1986г., от съда в Русе, за кражба. Тя е условна, но много скоро е последвана от ефективна - през 1987г., когато „Петното“ е осъден за кражба на МПС и получава 6 месеца лишаване от свобода. На 20 години вече е рецидивист – с три присъди за криминални прояви. Третата е от 1988г. - за бягство от затвора.

„Петното“ е осъден на 4 години и три месеца лишаване от свобода. Тъкмо излязъл от затвора, през 2004 отново е осъден за оказана съпротива на орган на власт. Присъдата е за хулиганство, с две годишен срок, и пак ефективна. През 2007г. следва нова присъда с лишаване от свобода за срок от две години за нанасяне на тежка телесна повреда, произнесена от Плевенския съд. Миланов отново е лишен от свобода за 2 години. След като излиза през 2010г. за управление на МПС след употреба на алкохол се измъква със съдебно споразумение, като е осъден на 6 месеца пробация от Самоковския съд.

 Цялата тази „славна биография” обаче не попречи на Бисер Петното да се кандидатира, макар и неуспешно, за кмет на Русе и за независим съветник на последните избори миналата есен.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)