Бисер Миланов -Петното иска да става кмет на Русе

Новините

12-09-2015, 11:27

Автор:

ruse.utre.bg

Всичко от Автора

Кандидатурата му е издигната от инициативен комитет

Бисер Миланов-Петното се кандидатира за кмет на Русе. Кандидатурата му е издигната от инициативен комитет и одобрена от Общинската избирателна комисия, съобщи Дарик.
Миланов се е опитал да регистрира и листа за общински съветници, но желанието му е било отхвърлено, тъй като законът не разрешава регистрация на кандидат-кмет и листа при издигане от страна на инициативен комитет.

47-годишният Миланов е от Русе и има 7 присъди, част от тях ефективни. Първата е получил още на 18 години след кражба. Присъдата е условна, но скоро е последвана от ефективна - през 1987 г., когато е осъден за кражба на автомобил на 6 месеца лишаване от свобода. Бягство от затвора му носи трета присъда и на 20 години той вече е с три присъди. Тогава Миланов е осъден на 4 години и три месеца зад решетките.
Едва излязъл от затвора - през 2004 г., отново е осъден за оказана съпротива на полицай. Той получава две години затвор за хулиганство, отново ефективна. През 2007 г. следва нова присъда - с лишаване от свобода за срок от 2 години за нанасяне на тежка телесна повреда.
През 2010 г. съдът в Самоков му е наложил 6 месеца пробация за шофиране в пияно състояние. И в момента той има няколко висящи дела.
Името му нашумя по време на протестите срещу предишното правителство. В средата на м.г. бе вкаран зад решетките за заплаха за убийство.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов