Театърът играе „Службогонци“ за последно

Новините

15-06-2016, 14:52

Снимка:

ДТ "Сава Огнянов"

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пловдивчани стават актьори в японски класически театър

Идва японският класически театър „Но”на трупата „Ямамото” , живи статуи на открито и Шекспир

 В края на театралния сезон 2015/2016 година Русенският драматичен театър предлага много интересни  театрални събития, съобщават  от културния институт. На 17 юни,  на Голяма сцена, 19 ч. е последното  представление на „Службогонци” от Иван Вазов. Спектакълът е създаден през 2013 г. и беше игран повече от 50 пъти с постоянен успех и в Русе и в страната. Режисьорът на спектакъла Пламен Панев беше намерил интересна комична ситиуция, за да пресъздаде неотживяващото службогонство на Вазовите персонажи.    Постановка и сценография Пламен Панев, сатирични стихове - Николай Урумов. В спектакъла участва известният актьор Николай Урумов , в ролята на Какавидов,  русенските артисти Венцислав Петков, Ясена Господинова, Татяна Цветкова, Косьо Станев, Ивайло Спасимиров, Йовко Кънев, Любомир Кънев, Дина Шошева, Ралица Константинова.

21 юни,  19 ч., Голяма сцена

          Русенските зрители  ще могат да видят едно театрално чудо – японският класически театър „Но”, в изпълнение на трупата на театър „Ямамото” от Япония.Тя ще представи демоничната пиеса от 15 в. „Адачи – га- хара”/Демонът на Адачи/.Въпреки  вековната история на театър “Но”, съвременните сценични похвати на театър „Ямамото”, както и модерното осветление, плод на най-новите японски технологии, ще покажат как традионната японска естетика живее в настоящето.

22 юни, Голяма сцена, 19 ч.

          Младежки театър”Николай Бинев” представя „Любовна песен” от  Джон Колвен  Бак.

          Постановка Андрю Волкофф, сценография и костюми Елена Иванова и Ралица Русева.Участват Силвия Лулчева, Николай Луканов, Рая Пеева, Светослав Добрев, Александър Хаджиангелов.

          От  25 от 28 юни ще се проведе Петото  издание на Международния фестивал „Европейска театрална работилница”. В него ще участват със спектакли  Театър”Одеон”-Букурещ, Театър”Маска”-Букурещ  и Русенският драматичен театър.

          Театър „Одеон” ще се представи със спектакъла „Времето е спряло” от Доналд Маргулис  на 25 юни от 19ч. на Голямата сцена. Русенският  театър  ще покаже „Дванайсета нощ” от Шекспир на  28 юни от 19ч. също на Голяма сцена. Театър „Маска” ще представи на открито  ЖИВИ СТАТУИ на темите „Помпей” , „Детски приказки” и „Стената” в  пространството пред Главния вход на театъра и това около Паметника на Свободата – на 26 и 27 юни от 18ч.

 

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов