Пловдивчани стават актьори в японски класически театър

Архив Пловдив

28-07-2012, 09:57

Автор:

ПловдивУтре

Всичко от Автора

Известният актьор Акихиро Ямамото от школата Кандзе организира уъркшоп в зала „Съединение”

Пловдивчани ще докоснат вълшебството на японския класически театър "Но". Уъркшопът е организиран от известния актьор Акихиро Ямамото и ще се проведе от 11:00 ч. в зала „Съединение” на пл. „Съединение” № 1.

Известният актьор Акихиро Ямамото от школата Кандзе кани на уъркшоп, в който ще запознае с историята, изразните средства и репертоара на древното сценично изкуство Но, стоящо в основата на японската естетика. Г-н Ямамото е определен за носител на нематериално културно наследство. Той е собственик и директор на Но Театър Ямамото в град Осака.

На уъркшопа ще бъде изнесена лекция относно историята на Но, музикалния съпровод, видовете роли, темите, изразността и символиката на костюмите. Повечето хора извън Япония не знаят много за това изкуство, но все пак са го срещали посредством прочутите маски, които често са показвани по музеи и изложби.

За пловдивчани ще бъде представен и кратък откъс от класическата пиеса „Хагоромо” (Крилатите одежди). Желаещите ще имат възможността да пеят редом с г-н Ямамото, да пробват актьорските си умения и така да се потопят изцяло в магията на Но.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов