Министър Ангелкова пред ЖГЕРБ: Имаме стратегия концесионерите да се превърнат в инвеститори

Подготвя се режим за смесени концесии в областта на туризма

Министерството на туризма вече е готово със стратегията за привличане на инвестиции в сектора. През успешното за сектора лято, което очакваме, трябва да предложим висококачествен продукт и по този начин да превърнем станата в устойчива дестинация за туризъм. Това заяви по време на Политическата академия на Жени ГЕРБ проведена в курорта Албена Николина Ангелкова, министър на туризма.

Тя съобщи, че стратегиите за развитие на туризма се изготвят в тясно сътрудничество с бизнеса, особено в областта на подготовка на кадри за сектора. От тази година плажовете вече се стопанисват от Министерството на туризма, което предвижда промяна в управлението им.

„Това е много важен фактор, тъй като България е с една от най-малките брегови ивици и с изключително голяма материална база“, коментира министър Ангелкова.

Николина Ангелкова съобщи още, че се подготвя режим за смесени концесии в областта на туризма, така че концесионерите да се превърнат в инвеститорите и да имат дългосрочен интерес. Очаква се това да стане в скоро време с промените в Закона за концесиите.

„Страната ни разполага с уникален потенциал в областта на културно-истроическия туризъм, минералните и спа услуги, който остава неоползотворен. Затова министерството полага големи усилия за тяхното промотиране“, заяви Ангелкова.

Николина Ангелкова представи и идеята на Министерството в областта на фестивалния туризъм, както и популяризирането на страната ни чрез реализирането на холивудски продукции в България. 

 Снимка на Деня

Щрихи от Плевен