Политическа академия ще обучава ново поколение лидери

Животът

19-02-2016, 13:13

Снимка:

bnr

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Проф. Евгени Дайнов и журналистът Иван Бедров са сред учредителите

Партийни лидери, политолози и журналисти основаха политическа академия на името на Атанас Буров, съобщи Общинско радио. Сред учредителите са политологът проф. Евгений Дайнов, областният координатор на ДСБ Йордан Байчев, зам.-председателят на горнооряховския Общински съвет Людмила Илиева, Таня Бушева от БЗНС, журналистът Иван Бедров, блогърът Константин Павлов. Първият тридневен обучителен семинар от днес до неделя ще се проведе в град Елена. 20 души от цялата страна ще участват във формата, съобщи Байчев. Очаква се в събота да пристигнат зам.-председателят на Народното събрание Иван Иванов и председателят на ДСБ Радан Кънев.
„Зад нас не стоят никакви фондации, асоциации, неправителствени организации, няма грантове. Нашите основни цели са  да създадем политически лидери от ново поколение,  които да се различават от досегашните, да имат нормално поведение, нормално говорене, да не стоят като восъчни фигури както много политици сега”, обясни Йордан Бакалов.
„Намираме се в преломен момент на историята на България. Истината е, че до четири-пет години тези, които в момента са в парламента като партии и физиономии, няма да ги има Отломъците от 90-те години се самодискредитираха, загубиха подкрепа, загубиха собствена увереност, че могат да продължат. Затова отвсякъде бучат нови инициативи. Моят личен егоистичен интерес е да има хора, които се грижат за общото благо, а не крадат от обществени поръчки”, коментира проф. Евгений Дайнов. Политологът заяви, че ще участва в академията с поредица обучения, „за да има след няколко години  полезни политици”.
 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов