ФТТ „Найден Киров“ с грандиозен концерт-спектакъл

По повод 15 годишнината на детския ансамбъл

Днес, в Заседателна зала към Община Русе се проведе пресконференция по повод предстоящия концерт-спектакъл на ФТТ „Найден Киров“. Събитието носи името „Детство мое – първо и последно“ и ще се проведе на 20 юни, в Голяма зала на Доходно здание, във връзка с отбелязването на 15-тата годишнина от основаването на детския ансамбъл към танцовия театър.

По време на пресконференцията, ръководителят на ФТТ „Найден Киров“ - Богдан Донев представи подробностите около атрактивния и изцяло нов танцов спектакъл. „Темата е детска, но аз вярвам, че ще върнем детския спомен и в сърцата на вече порасналите деца. Малчуганите са нашето бъдеще и именно поради тази причина за нас е изключително важно да предадем българските традиции и обичаи на тях, на най-малките“ – каза г-н Донев.

През изминалите 15 години над 600 деца са минали през танцовия състав, като към настоящия момент в детския ансамбъл танцуват около 90 деца, най-малките, от които са на 5/6-годишна възраст. От думите на Богдан Донев стана ясно, че режисурата е негово дело, сценографията е на Виолета Радкова, а сценарият е изготвен от актрисата Ралица Константинова. Концерт-спектакълът ще включва танцови изпълнения на детския ансамбъл, както и на големия концертен ансамбъл, а целта на организаторите е да покажат приемственост сред отделните групи в танцовия театър. Сред имената на танци и пиеси, които ще представят танцьорите са “Северняшки игри“, „По Великден“, „Мартеници“, „Игра за двама“ и др.

Всеки, който желае, може да закупи билети от 1 юни на касите на Доходно здание.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов