Зам.-кметът Димитър Наков откри фестивал на ролерите в Русе

Организиран от ролерклуб "България"

Слалом, совалка и кроскънтри са част от дисциплините във фестивала на ролерите, който стартира днес в Русе. "Да караме заедно ролери в Русе и Букурещ" ще се проведе днес, на 28-и и утре, на 29 май.

Началото беше поставено на площада пред Операта от зам.-кмета Димитър Наков, който официално даде първия сигнал за старт на фестивала. Инж. Наков приветства участниците в инициативата и ги увери, че Община Русе и фондация „Русе-град на свободния дух“ ще продължат да ги подкрепят.

Днес сутринта започна шествието с ролери и с велосипеди в града, а по-късно участниците, които са над 50 на брой, ще посетят един от парковете в Букурещ. Състезанията ще се състоят утре в Русе.

Възрастните ще могат да се включат в "бърз слалом" - преминаване през ред от 20 конуса на един крак за най-кратко време. По-малките участници ще мерят сили в "совалка" - ще спринтират между два конуса, разположени на 30 метра, като по средата е разположено препятствие, което трябва да прекрачат, и в "кроскънтри" - крос на ролери с преодоляване на препятствия.

Награждаването на победителите ще се състои утре вечер от 18.30 до 19 часа, преди закриването на спортното събитие.

Фестивалът се организира от ролерклуб "България", със съдействието на общинската фондация "Русе - град на свободния дух" и на Община Русе.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов