Авиорали събра в Русе най-добрите състезатели от България и Румъния

Организиран от Спортен Модел Клуб – Приста

Състезание с дронове, въздушен бой с кордови самолети, радиоуправляеми хеликоптери и демонстрация на въздушни спортове, издигане на топловъздушен балон бяха сред атракциите на Авиорали Русе 2016, което се провежда днес и утре на летището в с. Щръклево. Стартът беше даден точно в 11 часа, от кмета на Община Русе г-н Пламен Стоилов.

Атрактивното Авиорали Русе 2016 се реализира от Спортен Модел Клуб – Приста,  с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ и Община Русе , в рамките на кампанията „Русе – Европейски град на спорта 2016“.

Десетки  любители на въздушните спортове и адреналина от България и Румъния се включиха в надпреварата. Изключително богатата програма на Авиоралито включва и един много нов, развиващ се бързо спорт: скоростни надбягвания с дронове, управлявани дистанционно посредством видео очила и камера на борда. Моделите постигат скорости до над 100км/ч, като практически нямат ограничение в движението си в пространството. В груповите гонки, надпреварата изисква пълна концентрация и технически умения на пилотите за майсторското им управление. В частта за радиоуправляемихеликоперисе наблюдаваха моделите, майсторско управление и аеробатика на най-дейните и атрактивни пилоти в България.

 

 Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"