Спорт за здраве и настроение

Инициативата започна с дефиле на над 100 възрастни хора и деца

Днес, на стадиона в с.Червена вода се проведе финалното събитие от партньорския проект „Гимнастика за здраве и настроение“ на Народно Читалище „Тома Кърджиев-1873”в с. Червена вода, пенсионерски клуб „Росна китка“ от с. Червена вода и „Група за здраве ветерани спортисти - Локомотив 2“ от гр. Русе. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ по Програма „Русе - Европейски град на спорта 2016“.

Гости на проявата бяха кметът на Община Русе Пламен Стоилов, кметът на с.Червена вода Румен Русев, експертът „Програми и проекти“ в Общинска фондация „Русе-град на свободния дух“ Десислава Василева, както и секретарите на читалищата в селата Червена вода, Семерджиево и Ново село.

Събитието беше открито от кмета на Община Русе г-н Пламен Стоилов.  Той приветства участниците и отправи пожелание - подобни партньорски изяви да стават все повече. „Продължавайте да давате добър пример за пълноценен и активен начин на живот на по-младите“, заяви господин Стоилов. Кметът поздрави футболен клуб „Сокол“ от с. Червена вода за завоюваното първо място в Областното първенство по футбол за зона Русе.  

Инициативата започна с дефиле на над 100 възрастни хора и деца, продължи с упражнения и обща гимнастика. Интерес предизвикаха демонстрационната програма на групите „Росна китка“, Ветерани спортист и „Локомотив-2“  с уреди, гимнастически упражнения с топки, въженца и гирички, лека атлетика, хвърляне на топка в цел. Самодейците от читалището премериха сили в забавните състезателни игри „Продължи пътеката”, „Кой ще донесе повече вода?”, а след това поздравиха активните спортисти с музикални и танцови изпълнения.

Целите на проекта са чрез спорт да се насърчат хората от всички възрасти към активен и здравословен начин на живот; стимулиране социалното сближаване и приобщаване на различни социални групи; както и популяризиране и подпомагане дейността на любителските спортни клубове.

Уредите от демонстрациите, закупени по проекта, ще бъдат използвани за организирани занимания по гимнастика, в залите на Читалището и на открито, от членове на пенсионерския клуб и самодейните колективи към Читалището.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)