Съюза на ветераните връчи отличия за изграждането на паметник на загиналите във войните

Благодарствени грамоти получиха всички спонсори и дарители

Днес, инициативният комитет за построяването на Мемориал на загиналите във войните и всички, които са подпомогнали строителството на паметника, бяха отличени с благодарствени и поздравителни адреси от Съюза на ветераните. Официалната церемония по награждаване беше ръководена от председателя на Регионалния съюз на ветераните от войните - Василка Илиева.

В емоционалното си слово тя сподели, че повече от 10 години се опитва да убеди обществеността, че такъв паметник трябва да има. „На първо място благодаря на кмета Пламен Стоилов, който прегърна идеята и днес този паметник е факт, предстои да го открием в началото на юни“, заяви Илиева. Мястото също е показателно – срещу Пети пехотен полк, откъдето са тръгнали на фронта.

Благодарствени грамоти получиха всички спонсори и дарители на паметника, а с поздравителни адреси бяха отличени кметът Пламен Стоилов, областният управител Стефко Бурджиев, бившият председател на ОбС проф. Васил Пенчев  и главният архитект на Община Русе – арх. Живка Бучуковска.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"