Русенка е носителят на Гран при от "Сарандев"

Финалистка от "България търси талант"

Мирела Димитрова от Русе е носителят на Гран при от 25-то издание на Европейския младежки поп-рок конкурс „Сарандев“. Мирела впечатли журито с изпълненията на песните "Както съм била" от репертоара на Нели Рангелова и на португалската звезда Дулсе Понтеш. Мирела, заедно със сестра си Пресияна са и финалисти на тазгодишното издание на "България търси талант".
В първа възрастова група на Първо място е класирана Гала Ботева от Севлиево. Журито е присъдило две Втори места – за Милица Мартинова от Велико Търново и Пресияна Димитрова от Русе. Три са изпълнителите на третите места – Преслава Пламенова от Разград, Любомира Вушева от Ботевград и Елеонора Иванова от Пловдив, съобщи ИА Добруджа.
Във втора възрастова група (16 до 19 год.), където конкуренцията беше най-голяма за победител е избран Иван Гайдаров от Разград. Две са Вторите места – за възпитаничката на СОУ „Св. Климент Охридски“ в Добрич Виктория Пенева и за Кристиана Асенова от Търговище. Журито е класирало трима изпълнители на Трето място – Стефани Маринова от Добрич, Даниел Николов от Стара Загора и Инга Гарановский от Молдова. Поощрителна награда Борислав Байчев от Добрич.
При най-големите (от 20 до 30 год) на Първо място е Кулаим Каирбаева от Казахстан. На Второ е родният в Добрич Симеон Желязков, а на Трето – Кристина Христова от Генерал Тошево. Поощрителни награди се присъждат на две изпълнителки – Мария Йоанна Флору от Гърция и Лана Анцаридзе от Добрич. 

Гала концерта е тази вечер от 18.00 часа.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов