Пет концертни програми от „Мартенски музикални дни“ в ефира на БНТ

Квартет „SIGNUM”– едно от откритията на фестивала

В две поредни седмици БНТ 2 излъчи част от концертните програми, записани по време на 56-тото издание на Международния фестивал „Мартенски музикални дни“ от екип на Телевизионен център – Русе.

На 23 май, в навечерието на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, очакваме да видим в ефира на БНТ 2 концерта на четиримата знаменити млади музиканти от Саксофонен квартет „SIGNUM”,чийто български дебют в рамките на фестивала тази година буквално взриви фестивалната публика както с изключителните си артистични и инструментални качества, така и с яркото и атрактивно сценично присъствие. Имахме специалния шанс да се срещнем с едно рядко и уникално съчетание на музиканти с различен културен и артистичен бекграунд, спечелили безапелационно престижната награда „Изгряващи звезди за 2014/2015 година“ на Европейската организация на концертните зали (ECHO).  

За онези, които не успяха да чуят на живо Квартет „SIGNUM”– едно от откритията на фестивала в Русе тази година, БНТ предлага телевизионен запис на концерта, който ще бъде излъчен на 23 май от 22:05 ч. в ефира на БНТ 2.   



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов