29 проекта постъпиха в конкурса „Знание и растеж“

На общинска фондация „Русе – град на свободния дух“

29 проектни предложения постъпиха в Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ в рамките на конкурса „Знание и растеж“, който се провежда със съдействието на  ВН – Социален  проект на Еконт.  Проектите, подадени  за периода от 24 март до 22 април 2016 година, са на обща стойност 144 676 лв. Исканата сума от Фондацията възлиза на 123 667 лв.

Тематичните области на конкурса „Знание и растеж“ са:

-  Наука, изобретения и нови технологии;

-  Развитие на гражданското общество;

-  Образование;

-  Култура и изкуство

Акцент във втория за 2016 г. конкурс на Фондация „Русе – град на свободния дух“ е поставен върху финансиране на проекти, които подкрепят знанието и имат за цел да създават условия за свободно човешко развитие.  Подкрепа ще получат идеи в сферата на културата, културно-историческото наследство, изкуството, науката и образованието, в това число неформалното образование, както и младежките дейности и развитието на гражданското общество, които предоставят възможност на жителите на Община Русе да направят крачка напред в своето израстване. Основен приоритет при оценяването на проектните предложения ще бъде получаването и споделянето на знание и опит.

Възможност да се включат в конкурса имаха културни и образователни институции, неправителствени организации и читалища.

Предстои подадените проектни предложения да бъдат разгледани и оценени от комисия, утвърдена от Управителния съвет на фондацията, а резултатите ще бъда публикувани на сайта на Фондация “Русе – град  на свободния дух“www.free-spirit-city.euв срок до  3 май 2016 г.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)