Кметът на Русе се срещна с холандския посланик

Гостът очарован от ентусиазма и желанието, с което партньорите на фестивала работят

Кметът Пламен Стоилов е приел на официална среща днес посланика на Кралство Нидерландия в България, Н. Пр. Том ван Оорсхот, който е бил на посещение в града,   съобщиха от пресцентъра на общината.

Поводът за визитата е провеждането на първото издание на фестивал за младежки джаз групи „Halftone“, в който участие е взело световно известното холандско трио „Розенберг“.

Стоилов е заявил, че музикалният форум ще се утвърди като истински успешен и модерен фестивал, защото Русе има дългогодишен опит в провеждането на събития с подобна тематика.

В кратка презентация той е представил нови теми за Русе, възникнали след последната визита на дипломата. „Миналата седмица Русе спечели класацията на „24 часа“ за „Най-добър град за живеене“, като грабна и приза „Най-перспективен град“, което ясно говори за успешното му развитие“ – е допълнил кметът.

Гостът пък бил очарован от ентусиазма и желанието, с което организаторите и партньорите на фестивала работят. „Трудно е да започнеш нов фестивал, да го развиеш и утвърдиш, но аз вярвам в неговия успех. Впечатляващо е още в началото да привлечеш атрактивни участници каквито са и „Трио Розенберг“ – е казал Том ван Оорсхот.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов