Отборът на училище „Васил Априлов“ спечели футболния турнир за купата на ФК „Дунав“

Над 250 деца от русенски училища се включиха в надпреварата

Приключи турнирът за купата на Футболен клуб „Дунав“ между училищата от детски футболен клуб „Драконче“, съобщават от пресцентъра на Община Русе.

Заради дъждовното време, финалната среща се изигра вместо на зеления терен, в зала „Дунав“. В последния мач от турнира се срещнаха отборите на училищата „Васил Априлов“ и „Тома Кърджиев“. Двубоят приключи с резултат 3:2 за децата от „Васил Априлов“, които спечелиха златните медали и купата на шампионата. На второ място, след като пропуснаха дузпа в последната минута на мача, останаха децата от „Тома Кърджиев“, които също си тръгнаха с медали и купа. На трето и на четвърто място се класираха съответно отборите на СОУ „Васил Левски“ и ОУ „Отец Паисий“, които излъчиха победител след изпълнение на дузпи. За всички участници на турнира имаше лакомства и плодове, осигурени от организаторите. 

Наградите на победителите връчиха народният представител Пламен Нунев, зам.-кметът Иван Григоров, президентът на ФК „Дунав“ Русе д-р Симеон Симеонов, треньорът и член на Управителния съвет на „Драконче“ Емил Иванов, футболистите на „Дунав“ Ивайло Раденцов, Мартин Луков, Мартин Ковачев и капитанът на отбора Диян Димов.

Вчера, кметът Пламен Стоилов и народният представител Пламен Нунев дадоха старт на спортното събитие на изкуственото игрище на стадион „Дунав“. На Турнирът започна и приключи с химна на Република България и „Тих бял Дунав“.

Над 250 деца от русенски училища се включиха в турнира тази събота и неделя. За финала се класираха отборите, завършили на първо място в своята група.

 Инициативата е организирана от ФК „Дунав“ и ДФК „Драконче“.

Целта на инициативата е да популяризира футбола сред учениците и да направи съпричастни към масовия спорт русенци.

Проектът се реализира по програма "Русе - Европейски град на спорта 2016", с финансовата подкрепа на Общинска фондация "Русе - град на свободния дух".



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов