„Русчуклийска среща“ събира над 1000 любители на народните танци

Фестивалът ще бъде на 19 март в зала „Булстрад Арена“

Близо 1000 любители на българския фолклор ще се включат в 5-ото издание на Националния фестивал „Русчуклийска среща“, съобщи организаторът на проявата Богдан Донев.

Тази година фестивалът ще бъде на 19 март в зала „Булстрад Арена“. Програмата, която ще започне още в 10 ч. сутринта, ще завърши с атрактивен концерт на Гъмзата и Берковската духова музика. Организаторите са предвидили вход за целия ден от 12 лева. Очакват се участници от близо 50 любителски школи и клубове, изучаващи български народни танци. Сред тях има представители на София, Бургас, Стара Загора, Плевен, Ямбол, Провадия и др.

Участниците ще изпълнят две автентични хора и ще са разделени на две категории с отделен награден фонд, според броя на групата: до 39 участника и над 40 участника. Изпълненията им ще бъдат оценявани от авторитетно жури в състав: проф. д-р Даниела Дженева, проф. д-р Антон Андонов и проф. Николай Цветков. Събитието ще премине отново под егидата на кмета на Община Русе Пламен Стоилов.

Участниците ще изпълнят две автентични хора и ще са разделени на две категории, според броя на членовете на групата – до 30 и над 30 участници

Най-добре представилите се ще получат призове и от името на кмета Пламен Стоилов. Организаторите са подготвили атрактивни награди за призьорите, осигурени от спомоществувателите.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов