Русенец с награда „Енчо Керязов“

Тя бе връчена от продуцента Маги Халваджиян

Русенският талант  Николай Димитров беше удостоен с Голямата награда в категория „Изкуства“, присъдена от фондация „Енчо Керязов“.
Той получи статуетка и диплом, които му бяха връчени от продуцента Маги Халваджиян. Отделно Николай бе удостоен с още няколко специални награди – парична премия от Община Русе, едноседмична почивка в Китен от БНТ, екскурзия до Монте Карло от туристическа фирма и ваучер за велосипед.

Николай бе предложен за наградата от Педагогическия съвет на НУИ „Проф.Веселин Стоянов“ за изключително силните си постижения и международни отличия през 2015 г. Осмокласникът присъства на церемонията в зала „Арена Армеец“ заедно с клавирния си педагог Даниела Кюркчиева и родителите си. Той премина по червения килим в компанията на другите двама номинирани – певицата от Разград Крисия и пианистката от Софийското музикално училище Валерия Василенко. Децата бяха поздравени и от двамата водещи – Васил Василев-Зуека и Димитър Рачков.

Отличията бяха връчени по време на спектакъла „Нощ на звездите“, организиран от световноизвестния цирков артист Енчо Керязов и големия гимнастик Йордан Йовчев. Фондация „Енчо Керязов“ присъжда годишните си награди за деца-таланти за пета година, но за първи път те са национални.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)