Обсъждани са възможностите на летище "Русе"

Кметът Пламен Стоилов и посланикът на Израел

Кметът Пламен Стоилов и посланикът на Израел у нас Ирит Лилиан са разговаряли за възможностите на летище "Русе", съобщиха от местната управа.
Стоилов е запознал Лилиан с ключовите проекти за града, сред които реализацията на интегрирания градски транспорт, зала "Булстрад Арена", реконструкцията на централната градска част и прехвърлянето на летището край село Щръклево от държавна в общинска собственост.
Кметът е казал още, че през последните четири години в Русе са били инвестирани повече от 200 млн. лева, а програмата до 2019 г. е още по-амбициозна.
От своя страна Лилиан е заявила, че е впечатлена от позитивните отзиви на представителите на израелския бизнес относно динамичното развитие на града през последните четири години. Тя се е ангажирала с проучване на интереса на компании от Израел за сътрудничество с община Русе при възстановяването на дейността на летището.
Лилиан е поздравила Стоилов и за удостояването на Русе с титлата "Европейски град на спорта" през 2016 година. Предвид добрите традиции на Израел в сферата на Параолимпийските игри, тя е предложила сътрудничество и обмен на добри практики с израелски институции, профилирани в насърчаването на масовия спорт и интеграцията на деца, възрастни и хора със специални потребности в обществото.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов