Русенски щангист с европейско сребро в Литва

Състезател на Тежкоатлетически спортен клуб – Русе

Състезателят на Тежкоатлетически спортен клуб – Русе Стилиян Грозев спечели сребърен медал на Европейското първенство за младежи и девойки в Литва.

16-годишният младеж, който бе един от най-малките в своята категория, се представи блестящо и събра двубой от 261 килограма в двете движения.

Стилиян се състезаваше в категория до 62 килограма при 20-годишните заедно с още 9 младежи. Русенецът записа трети резултат в изхвърлянето с 118 кг, след това взе бронз и в изтласкването с 143 кг. Това му бе достатъчно за второто място в общото класиране и сребърния медал. Шампион стана Айдин Емра от Турция, а втория български състезател в тази категория – Петър Ангелов се нареди седми.

На Стилиян Грозев предстои подготовка за Световното първенство по вдигане на тежести за мъже заедно с националния отбор воден от старши треньора Иван Иванов. На предстоящото състезание, което ще се поведе през ноември в град Хюстън – САЩ, тимът ни ще се опита да защити завоюваните вече квоти за предстоящата Олимпиада.Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)