Европейско по вдигане на тежести в новата зала на Русе?

Спорт

02-05-2015, 15:16

Снимка:

снимка, архив

Автор:

RuseUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кметът на Русе връчи премия на баскетболистките от "Дунав 8806"

Съзвездие от шампиони се събра на турнира "Купа Русе", в който взеха участие над 70 млади тежкоатлети от цялата страна

Истинско съзвездие от олимпийски и световни шампиони уважи четвъртото издание на турнира по вдигане на тежести за Купа „Русе“, организиран от русенския тежкоатлетически клуб. 

Над 70 млади тежкоатлети от цялата страна си дадоха среща на турнира. Състезанието се провежда по системата „Синклер”, като има  индивидуално и отборно класиране.

Новият момент в тазгодишното издание на турнира е разделянето на състезателите в нови възрастови групи. Класирания ще има при момичета и момчета до 15 години, юноши, кадети и кадетки.

Сред уважилите проявата в спортния комплекс „Академик“ бяха председателят на Българската федерация по вдигане на тежести Неделчо Колев, двукратен световен шампион, старши треньорът на националните отбори Иван Иванов – шампион от Олимпиадата в Барселона 1992 г., Борислав Гидиков – генерален секретар на федерацията, шампион от Сеул 1988 г. и Севдалин Маринов, олимпийски шампион също от Сеул, най-титулувания русенски щангист, 3-кратният световен шампион Нено Терзийски.

"Присъствието на толкова именити спортисти показва авторитета, който Тежкоатлетическия спортен клуб „Русе“ си е извоювал, каза в приветствието си при откриването на турнира кметът Пламен Стоилов, цитиран от ruse-news. Той пожела на организаторите от ТСК „Русе“ през следващите години, след завършването на многофункционалната спортна зала, Русе да бъде домакин на европейско, а защо не и на световно първенство по вдигане на тежести.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов