Семейство „изгоря“ по схемата „битова техника“

Събрали и предали сумата от 3350лв.

Възрастно семейство е поредната жертва на телефонните измамници, съобщиха от ОД на МВР в Русе.

71-годишната Б.М. и съпругът й станали жертва на популярната напоследък схема за закупуване на битова техника. На домашния им телефон се обадил мъж, когото те припознали като свой племенник от столицата. Той ги помолил за позвънят на мобилен телефон, който бил на „управител“ на магазин на известна търговска верига и да проверят пристигнали ли са поръчаните от него 3 бр. хладилници, поръчани от Германия и на каква цена ще бъдат.

„Управителят“ потвърдил, че „Митко“ е поръчал 3бр. хладилници на стойност по 1400лв. за брой, за които искал капаро около 4000лв., до 30 минути, защото чакал някаква проверка.

Малко по-късно „Митко“ се обадил и я помолил да внесе сумата. На възрастната жена не направил впечатление даже фактът, че „Митко“ звъни от номера на „управителя“. Заедно със съпруга си събрали сумата от 3350лв., които по-късно пред входа на блока предала на мъж на възраст около 30-35 години, висок около 175-180см., набито телосложение.

След като се прибрала в дома си Б.М. разбрала, че е измамена и телефонирала на тел.112. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.209, ал.1 от НК.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов