Телефонни измамници сe отърваха с условни присъди

Извършили 4 телефонни измами в Благоевград

Двама мъже с инициали Г. Г. и М. С. бяха осъдени за извършени от тях 4 телефонни измами в Благоевград. Мошениците прибрали общо 12 570 лева. Районният съд ги призна за виновни и постанови присъди от 2 години затвор с 5 години изпитателен срок. Те успели да направят ударите в два последователни дни – на 16 и 17 февруари тази година. Жертвите им са възрастни жени.

Схемата на измамниците била една и съща. Един от тях се представял за лекар. Най-напред заблудили пенсионерка, че синът й е пострадал в катастрофа и трябва спешно да се транспортира в столичната клиника „Пирогов". Прибрали 6440 лева от старата жена. После излъгали друга баба, че дъщеря й е с множество фрактури след катастрофа. От нея взели 1800 лева. Третата им жертва се хванала на твърденията им, че дъщеря й е с отрязан крак следствие на гръмнала газова бутилка и им броила 3000 лева за спешна операция. Накрая излъгали още една пенсионерка, че дъщеря й е ранена в ПТП, от нея получили 1330 лева.

Двамата осъдени мъже трябва да заплатят взетите суми на четирите потърпевши възрастни жени заедно с лихвите. Присъдата на магистратите подлежи на протестиране и обжалване пред Окръжен съд – Благоевград в 15-дневен срок, информира standartnews.com.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов