"Ало-ало" се хвана в капана

Заловиха телефонен измамник

Заловиха 33-годишен телефонен измамник, предаде Дарик. Срещу разобличения, с инициали  Б.Г. от Кочериново, област Кюстендил, е повдигнато обвинение  по чл.  209, ал.1 от НК.

Полицейските служители са установили, че младият мъж чрез обаждане на домашен телефон на възрастни хора, от непознат за тях  мъж, който се представя за лекар, им е съобщавано, че при производствен  взрив е пострадал техен роднина и за лечението му е необходима парична  сума, която трябва да предадат на специално изпратен човек /санитар/.

В  хода на разговора потърпевшите  са разпитвани за имена на близки и  роднини, както и за жилищата, в които живеят. Целта на телефонните  измамници е да държат потърпевшия непрекъснато на телефона, като по този  начин възпрепятстват възможността той да се свърже със своите близки  или с органите на реда.

ОД на МВР-Благоевград призовава гражданите за  повишено внимание и проява на мнителност по отношение на лица, които  чрез телефонно обаждане ги въвеждат в заблуждение с цел получаване на  парични суми.

За  предотвратяване на подобен вид престъпления в случай  на телефонно обаждане, при което е поискана парична сума, лични данни  (име, ЕГН или адрес) или банкови сметки, е необходимо гражданите веднага  да се свържат с близки, роднини или съседи и веднага да позвънят на тел.  112 (избира се безплатно).



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов