Правят площадка за рязане на кораби в Русе

Парите

06-09-2015, 15:00

Снимка:

снимка, scrap-bg.com

Автор:

RuseUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Русе отбелязва 130 години от Съединението на България

Бивш ортак на Гриша Ганчев иска да обработва бракуваните плавателни съдове

На територията на Община Русе е предвидено да се реализира инвестиционно предложение "Обособяване на площадка за рязане на бракувани кораби".

Възложител е фирма "Кемстийл" ЕООД с управители Димитър Христов Немски и Димитър Венциславов Дачевски, пише изданието Топ новини. Едноличен собственик на капитала на столичното дружество е Димитър Христов Немски, който според Търговски регистър до февруари 2013 е част от Съвета на директорите на ПФК "Литекс - Ловеч" АД, но според официалния сайт на ловешкия клуб с почетен президент Гриша Ганчев Немски е още член на УС. До февруари 2013 Немски е и управител и съдружник в "Литекспорт" заедно с основаното от Гриша Ганчев "Литекс Комерс".

Справка в Търговски регистър сочи, че "Кемстийл" е сред правоприемниците на заличеното през 2009 г. "Феникс" ЕООД, управлявано от Радко Томов Калайджиев и със собственик друго дружество с подобни име от Кърджали с управител Тодор Георгиев Вакрилов, който държи и основния капитал.

Фирма “Кемстийл” ЕООД е основана през 1997 г. Основната дейност на фирмата е търговия с метални отпадъци, всички видове опаковки. Развива търговска дейност и в химическата промишленост, основно в дезинфекцията на води. Фирмата разполага и със складова база в района на Пристанищен комплекс в Източна промишлена зона по бул. Тутракан в Русе.

За инвестиционното предложение предстои да се извърши процедура по преценяване необходимостта от извършване на оценка на въздействието върху околната среда, съгласно изискванията на глава шеста от Закона.

На основание чл. 6, ал. 9 от Наредбата за условията и реда за извършване на оценка на въздействието върху околната среда – ОВОС (ДВ, бр. 25/2003 г., изм. ДВ, бр. 94/2012г.) е открит обществен достъп доИнформацията по Приложение №2 към чл. 6 от наредбата за горепосоченото инвестиционно предложение.

Документацията е на разположение на интересуващите се всеки работен ден до 15.09.2015 г. в сградата на Община Русе, 7000, гр. Русе, ул. „Олимпи Панов” №6, ет. 2, ст. 13, от 8:30 до 12:00 и от 13:00 до 17:30 часа.

Писмени становища могат да се подават в деловодството на Община Русе.

- See more at: http://ruse.topnovini.bg/node/627839#sthash.NWyJYrX2.dpuf



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов