Русе отбелязва 130 години от Съединението на България

Шествията започват в 11.00 часа от паметника на Свободата

Община Русе кани всички русенци и гости на града на тържествена церемония – честване по случай 130-тата годишнина от Съединението на Княжество България и Източна Румелия. Събитията ще започнат в 11.00 часа с шествие от паметника на Свободата по ул. "Александровка" към Паметника на загиналите по време на Сръбско-българската война, който се намира на обновения площад "Ал. Батенберг".
Годишнината е повод церемонията да бъде предхождана от шествие на граждани и официални лица, водено от Общинския духов оркестър. От 11.30 ч. ще започне тържествената церемония по поднасяне на венци и цветя.
В чест на събитието ще бъде построен почетен караул, а актьорите от ДТ „Сава Огнянов“ – Любомир Кънев и Ивайло Ненов ще са водещи на програмата, която ще включва и празнично слово на заместник-областния управител на Русе Станимир Станчев. Заупокойна молитва в памет на загиналите и благодарствен молебен в чест на Съединението на България ще отслужат свещеници от Русенската Митрополия. По традиция, в края на церемонията, всички желаещи ще имат възможност да положат цветя в памет на героите.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов