Десетки се стекоха след градския духов оркестър в шествие до Паметника на Свободата

Животът

06-09-2015, 13:29

Снимка:

снимка, topnovini.bg

Автор:

RuseUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Русе отбелязва 130 години от Съединението на България

В чест на събитието бе построен почетен караул, а актьори пресъздадоха исторически събития от 6 септември

С шествие по централната улица "Александровска" бе отбелязана 130-тата годишнина от Съединението на Княжество България и Източна Румелия в Русе.

Десетки граждани и официални лица, водени от Общинския духов оркестър, се включиха в шествието от Паметника на Свободата до Паметника на загиналите през Сръбско-българската война на обновения площад "Батенберг", пише Топ новини. Именно там се проведе и тържествената церемония по поднасяне на венци и цветя.

Сред присъстващите бяха генералният консул на Русия в Русе Татяна Грушко, кметът на Русе Пламен Стоилов и част от неговия екип, депутати, общински съветници, ректорът на Русенския университет член - кореспондент проф. Христо Белоев и др.

В чест на събитието бе построен почетен караул, а актьорите от ДТ "Сава Огнянов" – Любомир Кънев и Александър Узунов бяха водещи на програмата. Празнично слово произнесе заместник-областният управител на Русе Станимир Станчев, който припомни историята и значението на днешната дата за страната ни. Заупокойна молитва в памет на загиналите и благодарствен молебен в чест на Съединението на България отслужиха свещеници от Русенската Митрополия.

По традиция, в края на церемонията, всички желаещи имаха възможност да положат цветя в памет на героите.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов