Три квартала на Русе с по-надеждно електрозахранване

Маслените кабели са подменени с нови с алуминиево ядро

Екипи на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи продължават дейностите по ремонт и подмяна на съоръжения от електроразпределителната мрежа в Русе. Електромонтьори на дружеството подмениха 3 кабелни линии между трафопостове в кварталите "Здравец - Изток", "Родина" и в централната градска част. Старите маслени кабели бяха подменени с нови с алуминиево ядро и с по-малко сечение. Така, освен че се подобри качеството на подаваното електричество на повече от 4000 клиенти на компанията в града, се ограничиха и възможностите за кражби. След технически анализ на съоръженията, специалистите на електроразпределителната компания планираха подмяната на тези кабелни линии с нови в ремонтната програма на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи за 2015 година.

 Заедно с подмяната на кабелни линии, специалистите на електроразпределителното дружество извършват обслужване на трафопостовете в града и ремонтни дейности по съоръженията на територията на област Русе. Екипите подменят амортизирани и повредени консумативи, доливат трансформаторно масло на силовите трансформатори, проверяват техническото състояние на кабели, проводници, изводи, контактни връзки и други. Благодарение на съвременната техника, с която са снабдени екипите на дружеството и използването на надеждна технология, електромонтьорите успяват да работят под напрежение и предотвратяват повреди по скъпо струващи съоръжения. По време на превантивните дейности експертите откриват потенциални предаварийни ситуации, които биха могли да доведат до неудобства за клиентите на компанията, предизвикани от повреди по съоръжения.

 Успоредно с профилактиката на трафопостове, екипите подмениха табла, електромери и проводници с нови усукани изолирани в Русе, кварталите около града и селата от Общината. Специалисти на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи подмениха и разединителите по електропроводите и трафопостовете в населените места от община Русе и община Иваново.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов