В "Дунав" мислят само за победа

Въпреки проблемите

Двама основни футболисти ще липсват на ФК "Дунав" за срещата му от шестия кръг на "Б" група.

Както вече съобщихме на 29 август, събота, от 18 ч. "драконите", които са еднолични лидери в класирането, посрещат тима на шестия във втория ешелон "Ботев" Гълъбово на Градския стадион в Русе.

За двубоя старши треньорът Веселин Великов няма да може да разчита на Георги Чакъров, който е наказан за 1 мач след червения картон в Поморие, и Ивайло Раденцов, заменен принудително в същия мач заради контузия.

"Георги Чакъров е наказан, а Ивайло Раденцов е със скъсан мускул в задната част на левия крак. Двамата със сигурност пропускат този мач. За следващия обаче ще са на линия. Иначе всички останали момчета са здрави и готови за срещата с "Ботев" Гълъбово. Очакваме отново подкрепа от русенската публика. Ние мислим само как да я зарадваме с победа", заяви Великов.

Междувременно в магазин "Big Boys" на ул. "Ангел Кънчев" 23 и във "Фаст маркет" на ул. "Петко Д. Петков" 3 и на ул. "Плиска" 94 продължава и предварителната продажба на билети за мача. Тя ще продължи до 14 ч. на 29 август, а от 16 ч. пропуските ще са достъпни на касите на двата входа на Градския стадион.

"Призовават любителите на футбола да се възползват от предварителната продажба, за да избегнат опашките пред стадиона и да могат да заемат места по трибуните навреме. Освен това припомняме, че хвърлянето на предмети, използването на пиротехнически средства и обидите на расова и етническа основа се наказват строго от родното законодателство и правилника на БФС. Затова се надяваме, че русенските фенове ще демонстрират европейско поведение и няма да се поддадат на провокации и излишни емоции по време на срещата", заявиха от ръководството на русенския клуб.

Привържениците на "драконите" от своя страна заявиха пълна готовност да дадат всичко от себе си за подкрепа на своите любимци, с надежда те да ги зарадват с поредна победа. Както вече съобщихме, на следващия ден феновете организират и шестия си годишен събор, като се очаква да се съберат още в сутрешните часове на 30 август, неделя, в комплекс "Новекс" в района на "Образцов чифлик".