Студент от Русе е осъден за опит за въоръжен грабеж

Младежът се признал за виновен и сключил споразумение с прокуратурата

Студент от Русенския университет „Ангел Кънчев“ е осъден за опит за въоръжен грабеж. 20-годишният мъж, който учи задочно и работи, извършил престъплението на 11 август 2015 г. в дунавския град, заради което се озовал в следствения арест, откъдето пък е доведен за раглеждане на делото срещу него.

Той се признал за виновен и сключил споразумение с прокуратурата, което съдът одобрил. В него е записано, че на посочената дата младежът насочил сигнално-газов пистолет към две жени, за да задигне чрез сила и заплашване от едната дамската й чанта, в която имало цифров фотоапарат и GSM с две сим карти и 250 лева, пише topnovini.bg. Престъплението останало недовършено по независещи от мъжа причини, е посочено в спораземунието, но не и какви са те. Експертите пък оценили чантата и съдържанието й общо на 495 лева.

Наказанието, което младият мъж получил за деянието си, било 1 година и 6 месеца условно, с 4 години изпитателен срок. От него му е приспаднато времето, през което е бил задържан. Възпитателната работа с младежа по време на условното му осъждане е възложена на полицейски инспектор при Областната дирекция на МВР в Русе. Студентът трябва да покрие и разноските по делото.

Сигнално-газовият пистолет, заедно с 9 сигнално-газови патрони и 6 сигнални ракети се отнема в полза на държавата.

Одобреното от съда споразумение има последиците на влязла в сила присъда. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов