Започва „Лято в музея“ 2

За деца от 8 до 12 години

Второто за тази година издание на инициативата „Лято в музея“ започва в Регионалния исторически музей в Русе.

Тя е част от музейната образователна програма, в която с помощта на музеен педагог участниците научават любопитни факти за историята на града, разкриват тайните на археологията. Програмата ще започне на 17 август, понеделник и включва презентации, творчески занимания, съвременни интерактивни игри и игри от „бабино време“, които се случват в експозиционните пространства на музея.

През първия ден децата ще участват в игри за запознанство, ще се разходят в света на миналото – чрез експонатите и колекциите в музейната експозиция, и ще изработят своя „музеен дневник“, който ще събира най-впечатляващите моменти от наученото през изминалия ден.

През останалите дни от инициативата децата ще се запознаят с праисторията и Кулите на Средновековието по един забавен за тях начин. Очаква ги и разходка из Римския кастел „Сексагинта Приста“.

През последния ден от „Лято в музея“ участниците ще бъдат запознати с палеонтологията, орнитологията и ихтиологията. От презентацията „Змиите – красивите непознати“ ще научат повече какво да правят при среща със змия.

„Лято в музея“ предоставя възможност на децата да се запознаят с музеите като места, в които преоткриват историята на своя град и регион, а използваните методи за представяне на наследството им позволява да бъдат дейни участници в обучението.

По време на занятията участниците ще влизат в ролята на откриватели, историци и археолози, познавачи на културни ценности, художници и разказвачи.

В Лято в музея 2015 участват деца от 8 до 12 години, а занятията ще се проведат от 9.30 до 13.30 ч. всеки ден в продължение на една седмица.

Заявки за участие се приемат до 14 август на телефон: 082/82 19 15.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)