Дунавската регата ще акостира на русенския бряг до дни

Тази сутрин регатата пое от крепостта "Баба Вида" към Лом

Над 160 участници в тазгодишното издание на международната гребна регата ТИД ще акостират на брега на Дунав край Русе на 17 август. Това предвижда програмата на гребния поход, съобщи ръководителя му за българския участък Йонко Кожухаров.

Тази сутрин регатата пое от крепостта "Баба Вида" към Лом. Там пристигат над 130 участници в юбилейното 60-то издание на международната регата. От тях 63 души са представители на 10 различни националности, като най-голяма част са германци. Очаква се до пристигането си в Русе, регатата да наброява повече от 160 души.

Към похода в българския участък от Видин днес ще се включат още гребци, които ще нощуват на русенския бряг на 17 и 18 август, ще се срещнат с кмета на града Пламен Стоилов, а на 19-и ще отпътуват към Силистра. Община Русе ще съдейства, както и минали години, за устройването на лагер на брега на Дунав, под хотел „Рига“.

На 23 август завършва участието в българския участък при Силистра, а на 3 септември ще приключи тазгодишното издание на ТИД при рибарското селище "Св. Георги" до Черно море в северната ни съседка.Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)