В Русе се строи повече

Преодоляна е кризата за жилища

В Русенско за тримесечие се регистрира 400 на сто скок в строителството на жилища, което сочи, че кризата в отрасъла е преодоляна, сочат данните от Регионалното статистическо бюро.
Спрямо предходното тримесечие през вторите три месеца на 2015 г. се наблюдава увеличение на издадените разрешителни за строеж на жилищни сгради със 128 на сто, на жилищата в тях - с 471 на сто и на общата им разгъната застроена площ - с 423 на сто, съобщи БТА. Анализът е на основата на издадените разрешителни от общинските администрации в област Русе. Регистрирано е нарастване и на броя на издадените разрешителни за строеж на други сгради с 40 на сто.
През второто тримесечие на 2015 г. е започнал строежът на 13 жилищни сгради с 38 жилища в тях и 7 396 квадратни метра разгърната жилищна площ и на 13 други сгради. В сравнение с второто тримесечие на 2014 г. започналото строителство на жилищни сгради се увеличава с 44 на сто, броят на жилищата тях намалява с 35 на сто, но общата им застроена площ бележи ръст с 12 на сто. Броят на започнатите други сгради бележи нарастване с 30 на сто, а на тяхната разгърната площ - с 313 на сто.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов