„Булстрад Арена“ в Русе с 8-часово шоу

Програмата по часове

 

Със забавления на три сцени посреща първите си гости най-модерното, функционално и бизнес ориентирано съоръжение за международни, национални и регионални спортни и развлекателни събития в България – „Булстрад Арена“, съобщават организаторите.

Събитието, което русенци чакат от няколко десетилетия, стартира на 23 юли (четвъртък), в 15:30 часа.

Пред залата ще има две външни сцени с горещо „Warm up“ DJ парти. Разказвачът на приказки Ники Станоев ще очаква малчуганите със своите истории и героите му ще оживяват в картини, рисувани на момента. Предвидена е сцена и за многото местни таланти, сред които децата от вокална група „Слънце‘‘.

Звездите от баскетболния шампион „Дунав” ще дават уроци на всички желаещи. За гостите има организирана томбола.

За първи път в Русе ще се играе "Човекоджага“ - футболно шоу, в което играчите се движат ограничено, почти както в познатата ни традиционна джага.

В 19 часа посетителите ще прекрачат прага на залата под тържествения съпровод на Русенския духов оркестър.

Тереза Тодорова ще изпее химна на България за началото на церемонията. Русенският митрополит Наум ще освети залата, след което пред публиката ще се представят лицата, които имат най-големите заслуги за проекта, съобщиха още организаторите, като уточниха, че това са Пламен Бобоков – основен акционер, кметът на община Русе Пламен Стоилов, Румен Янчев – главен изпълнителен директор на "Булстрад“ и спонсор, мениджърите Борислав Велков и Иван Драндийски, Пламен Нунев и други.

Очаква се приветствие от министър-председателя на Република България Бойко Борисов, както и от министрите Красен Кралев и Лиляна Павлова и колегата им министър на спорта от Румъния.

Официалната церемония ще завърши с второ изпълнение на Тереза Тодорова – на песента „Камино“ - препратка към короната на тържествената вечер – концертът на примата Лили Иванова, който е с начален час 21 ч.

За забавата на публиката ще се грижи Димитър Туджаров – Шкумбата.

Поради очакваните високи температури, оранизаторите са взели мерки за разхладителни напитки в изобилие. Мениджърите на "Булстрад Арена“ Борислав Велков и Иван Драндийски заявиха, че заради сигурността в залата няма да се допускат лица с оръжие, леснозапалими и избухливи материали, знамена, транспаранти и постери. Храни и напитки отвън също няма да се допускат, защото в залата работят 10 бара.

Ето и програмата по часове:

Основна външна сцена:

15:30 – DJ Party Warm Up

16.00 – Разказвачът на приказки Ники Станоев

16:47 – Изпълнения на ВГ „Слънце“

17:15 – Теглене на печелившите в игрите

17:17 – Изпълнения на ВГ „Слънце“

18.20 – Духов оркестър – влизане в Булстрад Арена

Външна спортна площадка

16:00 - Баскетболни уроци със звездите от "Дунав" Русе

17:11 – Човекоджага

Официално откриване

19:00 – Начало

19:55 – Край

Концерт на Лили Иванова

20:45 – Начало

22.00 – Край 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)