"Арена Русе" е пред завършване

Залата ще бъде открита с концерт на Лили Иванова

Изграждането на новата спортно-развлекателна зала "Арена Русе" е във финалния си етап. В момента се извършват последни технически довършителни дейности - инсталация на акустично оборудване, седалки и поставяне на телескопични трибуни, съобщиха от общинската управа в крайдунавския град и от мениджърския екип на залата.
"Арена Русе" разполага с общо 5100 места, а по време на събития в употреба може да влезе и теренът - както за спортни състезания от най-висок ранг, така и като допълнително пространство за публика с капацитет 2400 посетители. Под основната зала са изградени две мултифункционални тренировъчни зали, а цялото спортно оборудване - настилки, кошове, мрежи, е от професионален клас.
"Арена Русе" разполага и с широки пространства за промоции, барове и заведения, както и със седем луксозни VIP-ложи.
"Сред отличителните функционалности на съоръжението е и неговата акустика. Благодарение на амфитеатралния дизайн, както и на факта, че това ще е първата зала в България с инсталирани на покрива акустични панели, звукът в нея ще е винаги безупречен и перфектен. За това ще допринася и най-висок клас озвучително оборудване - JBL, което от днес е инсталирано и вече се настройва от специалистите", съобщават от мениджърския екип.
Зала "Арена Русе" ще бъде открита официално на 23 юли с целодневна развлекателна програма и с концерт на Лили Иванова.Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)