Започна концертната програма на Алегра 2015 в Русе

Участват 50 млади музиканти от 19 държави

С галаконцерт под диригенството на проф. Шлефли започна с концертната програма на Международната музикална академия „Алегра“. Въпреки че се провежда едва второто ѝ издание, то привлече доста публика, която изпълни зала Филхармония (Дома на културата) и аплодира бурно изпълнителите след всяко произведение. На сцената излязоха преподавателите в акадмията, заедно с Русенската филхармония.

Тази година в „Алегра“ участват 50 млади музиканти от 19 държави, които си дадоха среща в Русе, за да се включат в майсторските класове на едни от най-добрите преподаватели и изпълнители в Европа.

За да се обучават, те ползват базата на НУИ „Проф. Веселин Стоянов“, както и помощта на Русенската филхармония, особено в уроците по дирижиране.

До края на „Алегра“ остават още пет концерта. Първият е на 17-и юли в зала „Европа“, когато на сцената ще излезе класа по пиано. Той е с начален час 17.00, а в 19.00 часа същия ден, но в зала „Филхармония,“ е първият заключителен концерт на класа по оркестрово дирижиране. Вторият е на следващия ден – 18 юли, на същото място и в същия час. На 19-и юли в зала „Европа“ от 19.00 ч. пък ще е заключителният концерт на майсторския клас по цигулка, а на другия ден по тромпет. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов