17 румънски журналисти впечатлени от Русе

Животът

12-07-2015, 17:37

Снимка:

Лили Ганчева

Автор:

RuseUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

"Кутийката от Улм" акостира на русенския кей

10 световни звезди на Салса уикенд в Русе

Те са членове на Асоциацията на пишещите за туризма журналисти и писатели

На тридневно посещение в Русе бяха 17 румънски журналисти, турагенти и издатели, членове на Асоциацията на пишещите за туризма журналисти и писатели. Сред тях беше Сорин Николеску, директор на една от най-сериозните и иновативни туристически агенции в Румъния Olimpic Internaional Turism и член на Букурещката Търговско Индустриална Камара.Делегацията бе водена от Михай Огринжи, председател на Асоциацията и редактор на престижното списание „Romania Pitoreasca”, съобщава Дарик.

Интересът им бе провокиран от богато илюстрираната публикация за историята и забележителностите на град Русе и околностите, качена на сайта на организацията преди няколко месеца. Материалът за Русе бе предоставен от Лили Ганчева, изпълнителен директор на Асоциация „Еврорегион Данубиус”, след официалното й приемане за член на Асоциацията на пишещите за туризма румънски жирналисти и писатели.

Гостите посетиха скалния манастир „Св. Димитър Басарбовски”, покровител на румънската столица, Средновековната крепост Червен, митрополитската църквата „Света Троица” и се запознаха се с богатото културно –историческо наследство, съхранявано в русенските музеи. Пешеходната разходка по улиците на град Русе с впечатляващата му архитектура, утвърди мнението им за един европейски град с голям туристически потенциал.

Михай Огринжи покани  Лили Ганчева да стане постоянен сътрудник на ръководеното от него списание, за да да популяризира  възможностите за туризъм в област Русе и други забележителности на България.

Посещението ще бъде отразено в списанието на Асициацията и румънски туристически сайтове.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов